Autógáz rendszerek

Az M.T.M. vállalat hosszú ideje tervezi és gyártja, az LPG, és CNG befecskendezéses rendszereket. Az új SEQUENT rendszer magában foglalja az eddigi rendszerek tapasztalatait, előnyeit, és megoldásait, a motor, és a gyújtás szabályozásában.

 Az M.T.M. által kifejlesztett új rendszer, megfelel a legújabb technikai követelményeknek, a mai, és a jövőben készülő járművek igényeinek. A környezetvédelmi szempontokat, messze túlteljesítve az elvártnál, teljesen kompatibilis, EOBD diagnosztizáló rendszerrel, a modern normáknak megfelelően.  Az M.T.M. válaszul az elektro-injektorok megjelenésére, (a gyártóknál való tesztelés után) meggyőződött arról, hogy jobb elektronikai megoldásokkal, és kommunikációs rendszerrel (K, és CAN BUS -szal) az eddigieknél hatékonyabb rendszert tud kifejleszteni.

BEÉPÍTEHETŐSÉG:

A BRC SEQUENT befecskendezéses rendszer minden gépjárműben megtalálható alkotórészei: az üzemanyag utántöltő nyílás, az üzemanyag tartály, a csövek a gépjárműben, gáz elzáró mágnes szelep, GENIUS reduktor, injektorok, injektor sín, gumicsövek, gáz/benzin átváltó kapcsoló gáz üzemanyagszint jelzővel, gáznyomás, hőmérséklet, MAP, gáz üzemanyagszint érzékelők, valamint a további szükséges alkatrészek, újítások, a biztonságos üzemeltetéshez, működtetéséhez: az EUROPA multiszelep, a FLY SF ECU (gázoldali szabályzó computer), stb…

FELADATA:
A megfelelő benzin-levegő arány értékek kiolvasása a benzines computerből, és azok alkalmazása gázzal való üzemeltetéskor. A gázoldali befecskendező rendszer teljes egészében a benzines computerből kiolvasott adatok alapján működik. A gázos befecskendezőket, a benzines befecskendezőkhöz hasonlóan benzin üzemmód computere irányítja, a gáz oldal computerén keresztül. A gáz oldal szabályozása, és "betanítása" a benzines adatok alapján történik, (amennyiben a benzines befecskendezők üzemszerűen működnek, a gáz befecskendezők is üzemszerűen működni fognak) a rendszer OBD kompatibilis.

A benzin - gáz átváltásnál az üzemanyagváltás nem egyszerre történik meg az összes hengerben, hanem algoritmus alapján egyszerre csak egy hengerben változik meg az üzemanyag fajtája, elősegítve ezzel a zökkenőmentes üzemmód váltást. 

A FLY SF ECU (gáz oldali computer) méri a gáz nyomását a befecskendezőknél, és a szűrőnél. Amennyiben a gáz nyomása megváltozik, a FLY SF ECU megváltoztatja a befecskendezett gáz mennyiségét, és kiegyenlíti a nyomás különbségeket. A benzines és gáz oldali adatok többek közt függenek a fordulatszámtól, és a MAP értéktől, az öntanulás segítségével, az ideális adatok lesznek beállítva. Ezzel a beszabályozással, nagymértékben meghosszabbítható a rendszer élettartalma, és a gépjármű igénybevehetősége.

Az OBD kompatibilitásnak köszönhetően a rendszer, az érzékelők, és egyéb alkatrészek ugyanúgy ellenőrizhetőek, mintha a benzin oldali computert használnánk. Amennyiben valamilyen alkatrész meghibásodik, és a benzin oldali computer beavatkozik a hiba kiküszöbölésére, a beavatkozás mértéke ugyanúgy érezhető lesz gáz üzemben  is,  mint  benzin üzemben.  Amennyiben a benzin oldalon található hibát elhárítjuk, és a benzines computerből töröljük a hibát, gáz üzemben is megfelelően fog működni a gépjármű, az OBD szabványoknak megfelelően. A gépjárművet mindig az OBD előírásoknak megfelelően szabad csak üzemeltetni

ÜZEMELTETÉS:

 Az automatikus benzinre való visszakapcsoláskor, a berendezés hangjelzéssel figyelmezteti a gépjárművezetőt, hogy a rendszer benzin üzemanyagra váltott át. A benzinre való automatikus visszaváltás akkor történik meg, ha elfogy a gáz, ez a megoldás praktikusabb, és biztonságosabb a gépjárművezető számára, mert nem zavarja a vezetésben.

Benzinre való visszaváltás esetén is hengerenként történik meg az átváltás, ennek köszönhetően a menettulajdonságok sem változnak.

 Az új SEQUENT rendszer a kiváló vezetési élmények mellett, biztonságos, gazdaságos, és környezetbarát vezetést tesz lehetővé.

 A SEQUENT rendszert, akár 12 hengeres, és/vagy turbós gépjárművekben is lehet alkalmazni, akár 510 LE teljesítmény felett is.

 
BR.CAR Kft - 2085 Pilisvörösvár, Szondi u 12. Tel: (+36) - 30 - 9513 - 463 ; Fax: (+36) - 26 - 530 - 035