Földgáz

BRC kompresszorok
CNG töltőállomásokhoz


CNG AUTÓGÁZ TÖLTŐ ÁLLOMÁS

A BRC kompresszor állomások jó belső elrendezésének köszönhetően kis külső befoglaló mérettel rendelkeznek. A belső tér úgy lett kialakítva, hogy karbantartás esetén a teljes rendszerben minden alkatrésze könnyen elérhető, és karbantartható legyen.

A kompresszor állomás kifejezetten a CNG (földgáz) gépjárművekbe való üzemanyag töltése szempontjából lett kifejlesztve. Az állomás műszaki kialakításakor különös figyelmet fordítottak a városi gázhálózatból bejövő szennyeződések kiszűrésére.

A sűrített gázba való olajszivárgást a lehető legkisebb mértékűre csökkentették, köszönhetően a speciális olajnak, és a különleges száraz gyűrűs tömítéseknek.
A kompresszor kenés nélküli működésének elősegítéséhez, a tömítő és surlódó anyagokat szintetikus anyagokra cserélték, a legújabb kutatási és fejlesztési irányelveknek megfelelően.
A légsűrítő kialakításakor az elektromos, és gáz oldali bekötésekkor rugalmas, flexibilis csövek kerültek alkalmazásra, ez a megoldás nagy hatékonyságot, alacsony zajszintet, könnyebb karbantarthatóságot, és kisebb befoglaló méreteket tett lehetővé.

A kompresszor állomások irányítását, s felügyeletét egy PLC rendszer irányítja, amely folyamatosan ellenőrzi, és korrigálja az üzemi paraméterek mindegyikét.

Továbbá lehetséges (opció) egy modemes felügyeleti rendszer beépítése is, amelynek segítségével távfelügyelet, és távsegítség, esetleg távbeavatkozás is lehetséges.

Az alapkonfigurációban a BRC kompresszor állomás tartalmaz egy hidraulikus blokkot, egy magas nyomású kompresszor egységet, amely csökkenti a fő kompresszor bekapcsolásainak számát, és üzemidejét, alacsonyan tartva ezzel az energia felhasználást, és meghosszabitva ezzel az alkatrészek élettartamát. A kompresszor állomások „személyre” szabhatóak, a különböző felhasználói igények szerint.
Alapvetően három beállítási lehetőség közül lehet választani, amelyek tovább módosíthatóak, a kívánt hatásfok, áramlási adatok, belépő, és kimenő nyomások függvényében.

A BRC kompresszorok 3 hengeresek, és 120°-os W elrendezésben készülnek, automatikus szívó, és nyomó oldali szelepekkel. A belépő gázt, a kenőolajat, és a sűrített gázt, minden kivezetésnél, zárt rendszerű glykolos hűtőfolyadékkal hűtik.
A nyomás alatti kenő rendszert, külön elektromos motor hajtja, és folyamatosan ellenőrzi a PLC szabályzó rendszer, hogy ne fordulhasson elő kenési hiányosságok miatti üzemzavar, vagy leállás. 

A kompresszor is állandó felügyelet alatt működik, figyelve a limitált bekapcsolási számot, üzemidőt, és üzemi paramétereket, hogy a folyamatos üzemanyag töltés zavartalanul történhessen. A BRC kompresszorokat kifejezetten CNG (földgáz) sűrítésére tervezték, a maximális biztonság, hatékonyság, és könnyű karbantarthatóság figyelembe vétele mellett.

A BRC kompresszor, teljes mértékben cégen belüli fejlesztés, a legújabb tervezési, és kalkulációs szempontok felhasználásával.Az M.T.M. S.r.l. – BRC autógáz alkatrész gyár Cherasco (Olaszország) –ban található, mára a világ egyik vezető gyártója az LPG és CNG alkatrészek, és rendszerek előállításának tekintetében. Az első lépcsőben, még a multiszelepek gyártással kezdődött meg a termelés, majd a 80-as évek közepe felé, a teljes LPG és CNG

palettán található minden alkatrész gyártása is folyt már.

1991 –ben az első zárt körős karburátoros rendszer is forgalomba került, majd 1996-an az első Olasz LPG/CNG MPI befecskendezős autógáz rendszert is a BRC fejlesztette ki. A dolgozók létszáma 500 fő felett van, 4 különböző gyárban, több mint 40.000 m2-es ipari területen.
2003 –ban az M.T.M. – BRC egy két éves tárgyalássorozat után, az Amerikai IMPCO vállalattal (az ipari gázüzemanyag felhasználásban vezető gyártó) való egyesülés után a világ legnagyobb vállalata lett az alternatív üzemanyagok üzletágában.

Műszaki adatok:

Alkatrész leírás:    Dugattyú hajtókar
Anyag:                 Alumínium
Elemzés típusa:     Feszültség


Modell
W
B
Hengerek száma
3
1
Lépcsők száma
3-4
1
Effektusok száma
1-2
2
Sebesség
500-1000
-
Percenkénti ciklusok
-
4-10
Belépő nyomás
0,2-70
30-220
Max kilépő nyomás
250
300
Szállítási teljesítmény
200-2800
100-2000
Teljesítmény
55-160
11-75

Teljesítmény Diagrammok:

Vegye figyelembe, hogy 6 jármű egy óra alatt való megtankolásához 100 Sm3/h szállító teljesítmény szükséges

 
BR.CAR Kft - 2085 Pilisvörösvár, Szondi u 12. Tel: (+36) - 30 - 9513 - 463 ; Fax: (+36) - 26 - 530 - 035